Забавлявайте се във форума на Лейди Попюлар! Ако сте регистриран, влезте в профила си! Ако не сте се регистрирали, веднага го направете и се забавлявайте с нас! 
ИндексPortalКалендарВъпроси/ОтговориТърсенеРегистрирайте сеВход

Share | 
 

 Пищови и начини за преписване

Go down 
АвторСъобщение
annagrashkina
Срамежливко
Срамежливко
avatar

Брой мнения : 60
Дата на регистрация : 21.04.2011

ПисанеЗаглавие: Пищови и начини за преписване    Пон Яну 23 2012, 19:21

Значи правя темата,защото мисля че е нужна :D Такамм..аз започвам с няколко съвета!

-когато седите по двама на чин, най-вече с някой на когото имате доверие и сте сигурни, че не сте най-отпред, да ви забележи очителя, си разменяте тестовете. Бавно приплъзвате, ако учителя обикаля, просто крийте името и групата, а името може и накрая да го смените. Аз така правя с момичето, с което седим на 1 чин.


_________________

Върнете се в началото Go down
SkyNews
Леееко отсрамен
Леееко отсрамен
avatar

Брой мнения : 266
Дата на регистрация : 31.03.2011
Възраст : 31
Място,където живее : София

ПисанеЗаглавие: Re: Пищови и начини за преписване    Вто Яну 24 2012, 12:03

Начини за преписване
В момента ученето е винаги тежко и по статистики в университетите и училищата, хората, които искат всичко да знаят са под 12%. Останалите, следвайки традициите и мързела, пишат, печатат, вземат на заем или купуват пищови. Практически няма студент, който никога да не е "криввал" от правия път.
Преди да ви запозная с начините за преписване, запомнете че успехът ви в преписването от пищови до голяма степен зависи от преподавателя. Ако той иска, то той няма да ви даде да препишете при никакви условия . Старайте се да правите пищовите по-отрано пред изпита, прочетете ги няколко пъти и се опитайте да запомните каквото можете преди да прибегнете към тях.

Дали да ползвате или не пищови - всеки решава сам за себе си. За тези, които ги ползват ще дадем някои съвети, които ще помогнат създаването и използването им да e максимално ефективнo.

Начини за създаване на пищови :

1. Най-добре е пищовите да си ги пишете сами. Невъзможно е всичко да се запомни, особенно дати, формули, цитати и т.н. След като сте ги написали, вие вече ще можете да си "спомните" част от всичко това.
2. Пишете само най-главното и това което представлява голяма сложност за вас. Няма никакъв смисъл да вкарате целия предмет в пищов.
3. Пишите разбираемо, структурирано, използвайте съкращения, за да можете добре да се ориентирате кое къде ви е.

Ето и начините за използване на пищови :

1.Решаващо значение при преписването е вашето изражение и поведение. Правете невинни и замислени физиономии. Не се въртете, не гледайте надолу когато преписвате оттам и избягвайте среща с погледа на преподавателя. Това ясно ще му подскаже какво вършите и ако до този момент ще започне "дебнене", което може да завърши с голям неуспех за вас.
2.Знаейки, че в джоба ви се намира пищов, вие ще се чуствате много по-спокойни отколкото без него, което се явява добър психологически фактор при вземането на изпита.
3.Използвайте такива пищови и методи, които са най-малко известни. Запомнете, че преподавателите също са били ученици и студенти и не по-зле от вас знаят основните места за криене на пищови.
4.Изкарайте пищова само тогава, когато вие действително не знаете отговора на въпроса/темата. Пищова - това е голям риск, така че внимавайте когато изваждате вашето секретно оръжие.
5.Преписвайки, не гледайте надолу и избягвайте среща с погледа на преподавателя. Това ясно ще му подскаже какво вършите и ако до този момент ще започне "дебнене", което може да завърши с голям неуспех за вас.
6.Ако все пак са ви "хванали в крачка", не си струва да упорствате. Имайте смелост да си признаете, почуствайте се или се "опитайте:" да се почуствате гузен, може преподавателя да ви разбере и да ви даде възможност да продължите или поне да не ви накаже.
Видове Пищови
Обикновен - представлява хартийка (с немалък размер) на която със ситен текст е написан отговора на един или няколко въпроса. Преписването от такъв пищов е много сложно, поради големината му.Обикновено след като се изкара, се слага под листа на който пишете. Държи се главно във вътрешен джоб на яке.
Царски пищов - представлява лист с отрано написани правилни отговори/теми. Въпреки че изисква много време за изготвяне, е добър метод. За жалост, не при всички преподаватели минава номера. По време на изпита временно трябва да пишете нещо на своя лист и в най-удобния момент да изкарате царския пищов и да направите размяната.
Невидим Царски пищов - като царския, но предварително подлагате под листа, на който пишете царските, лист хартия. Трябва да се натиска по-силно с химикала. На изпита се изважда "чистия" лист, на който е готовият отговор на въпроса.
Книжен - представлява листи, скъсани от книги. Преписването е доста трудно, но не губите време в изготвяне на пищовите.
Hands free и с помощта на уолкмен - неудобството е че човек със слушалки в ушите изглежда доволно подозрително. По-голям шанс имат момичетата.
Чрез Дискета - взема се дискета 1.44, залепват се пищовите за лентата. По време на изпита преместваме желязната част и четем. След това звъртаме диска (кръглата част), която е отзад и наместваме самия пищов. Предимството е, че ако ви разберат че преписвате отнякъде, имате добро обяснение че това е просто дискета, например с някаква ваша курсова работа.
Хaрмоника - най-традиционния и най-използвания пищов. Размерът му е примерно 5 см на "безкрайност", и се нагъва на хармоника. Основното предимство е малкият и размер и възможността да се скрие при евентуална опасност.
Цигари - пищовите се слагат вътре в цигарите на мястото на тютюна. На върха на филтъра най-често се пише номера на билета. Кутията с цигари се оставя на чина, и след като разберете вашето задание, просто изкарвате една цигара и вадите от нея пищова. Предимството е, че няма да бъркате по джобове за да търсите пищовите, а и така ще са ви структурирани. При евентуален въпрос защо цигарите ви са на чина, казвате че просто няма къде да ги сложите, джобовите са ви пълни.

_________________

Благодарности на Т Е М И Д А
Върнете се в началото Go down
http://ladypopular.bulgarianforum.net/
Сирена
Администратор
Администратор
avatar

Брой мнения : 326
Дата на регистрация : 04.04.2011
Възраст : 21
Място,където живее : Варна

ПисанеЗаглавие: Re: Пищови и начини за преписване    Вто Яну 24 2012, 13:33

По принцип не подкрепям подобен начин за преписване, но все пак и аз ще си споделя мнението. Не съм го пробвала, просто търсех за изпит на познат, не знам как се действа в "действие".


1ви пищов - бутилка от минерална вода.
- В час не ни е позволено да ядем, но можем да пием вода. На тестовете за извадена бутилка с мин. вода, никога не ми е правена забележка. Та, до колкото си спомням от поучителната статия (:D) трябва да принтирате на цветна хартия, всичко, което ви е необходимо за теста/контролното. Би било формули, някакви правила, години и тем подобни - действа. След принтирането, залепвате листа върху шишето (старайте се да е възможно най-прилежно и да пасва на бутилката, за да няма съмнения; също така не крийте бар кода). Най-лесно ще стане, ако имате и скенер! Сканирате цялата лепенка на шишето, след това премахвате надписите ѝ, пишете всичко, което желаете и най-накрая лепите на бутилката. Върху цветната хартия залепете тиксо, за да изглежда гланцирана. Предпопалам, че най-много ще действа по Химия и Физика за преписване, тъй като е вода все пак.. формулите ще са присъщи, както и изброяването на някакви в-ва, просто ако учителят се загледа, но не подробно. Малко ще е странно и ще ви хванат, ако преписвате по История, например. Малко ще е странно вместо текст да се виждат години на шишето, но при възможност крийте. Ако учителя обикаля и се приближи, не му давайте повод да поглежда - надигнете шишето и се правете, че пиете вода, като скриете стикера (хартията с пищовите). Дано съм помогнала и не чак толкова.

_________________


                                   By : Т Е М И Д А <3
Върнете се в началото Go down
Чанта ЕксДи xD
Срамежливко
Срамежливко
avatar

Брой мнения : 118
Дата на регистрация : 17.05.2011
Възраст : 30
Място,където живее : Варна

ПисанеЗаглавие: Re: Пищови и начини за преписване    Вто Яну 24 2012, 15:00

Две от най-примерните във форума в тази тема ХАХ.. Леле, шокче... ноу комент..

Такам..да дам аз един съвет. Ся продават едни химикалки с невидимо мастило, пишеш нещо, има ена лампичка отзаде на химикалката, светкаш и гледаш написаното - ориджинълл... малко мое и да та фанат, де ше ги крийш светлината, пък и са повече от 10лв.

Съъщо... с макетен нож разрязвате гумата (трябва да е голяма), пъхате малко листче в нея и така...


_________________
Hello Kittyyy <3 <3 <3


By : Марти!!! УНИКАЛНА СИ, БЛАГОДАРЯ МНОООГО!

Върнете се в началото Go down
http://ladypopular.bulgarianforum.net/profile?mode=editprofile&a
И С М Е Н А
Вече Бъбривка
Вече Бъбривка
avatar

Брой мнения : 306
Дата на регистрация : 15.01.2012
Възраст : 19
Място,където живее : При Шрек и Фиона xD

ПисанеЗаглавие: Re: Пищови и начини за преписване    Сря Фев 01 2012, 18:33

Съветчета за пищови,преписване и т.н.:

Пищови-може да си направите пищов за химикалки.На малко листче си пишете отговорите на въпросите,четливо,малки букви за да не се забележи.Аз съм го правила този трик и имаше резултат 6-
Послепис:Трябва да направите така,че да не се вижда написаното.Аз правя така:тънко листче,найлонов плик и черен флумасер,молив или химикалка.Слагате върху найлонов плик(най-добре сив) едно тънко листче.Пишете отговорите на листчето(но натискате не много) за да може да се отпечата и на найлоновият плик.След това пишете върху найлоновият плик със същита химикалка,с която ще пишете на изпита и ГОТОВО!!!Сега никой не може да забележи,че има листче.
Пищови(2):Сега има специални химикалки с невидим писец.На листче пишете отговорите с невидим писец.Ако има и фенерче(задл.трябва да има) го взимате на изпита.Значи слагате си листчето(пищова) и фенерчето в празен джоб-не да търсите.После незабележимо вадите листчето и с фенерчето много внимателно си светвате и виждате отговорите!

Начини на преписване-Има много различни начини на преписване,но ще Ви разкажа за някои от тях:Единият който ще споделя си е мое творение.На изпита се правите уж Ви е паднала химикалката и я вдигате,но в същото време преписвате.Хвърляте си химикалката на земята,после клякате на земята да я вдигнете,но си вдигате главата и ГОТОВО!!!Вторият начин може би всички го знаете:
Взимате си слушалки,прикривате ги с шал да не се виждат и някой Ви казва отговорите.


_________________

От:Т Е М И Д А
Върнете се в началото Go down
http://tactactac.net/
Jake Gyllenhaal
Администратор
Администратор
avatar

Брой мнения : 234
Дата на регистрация : 13.04.2012
Място,където живее : гр. Дупница

ПисанеЗаглавие: Re: Пищови и начини за преписване    Нед Апр 15 2012, 12:16

Здравейте,
тъй като темата е неактивна давам срок от 2 седмици за раздижването й!
Ако няма такова, тя ще бъде заключена и изпратена в кошчето!

Поздрави!

_________________

By: Me
Върнете се в началото Go down
http://ladypopular.bulgarianforum.net
Teo_98
Новак
Новак
avatar

Брой мнения : 38
Дата на регистрация : 28.02.2011

ПисанеЗаглавие: Re: Пищови и начини за преписване    Съб Апр 28 2012, 15:10

Това с химикалката е добро ;) В химикалката, най-лесно.. Ако е прозрачна разбира се. Иначе много време докато извадите листчето, чее.. Да, пак става сложно и може да ви хванат. Съвсем по бабешки ползвах едно преписване... Значи то може и да е доста остаряло,ама не ме хванаха.. Малко притеснително си е пак,ама.. Значи нас по история ни изпитват или устно или писмено. Аз по средата на тетрадката си имам лист, двоен, написани са всички години.. И като ме изпитват, уж го късам,заедно с бял лист, и надписания остава по средата.. Така.. и двата листа са в мен. В единя пиша каквото се сетя по темата (примерно първа световна, нали..какъвто ми е въпроса) и после добавям годинките на листа,които предварително са ми написани.. Така..изкарах си отлична оценка. Тя докато писах си преподаваше новия урок, пък и якето ми беше на чина, една чанта и моливник.

_________________

Върнете се в началото Go down
Mrs.Devil
Администратор
Администратор
avatar

Брой мнения : 655
Дата на регистрация : 07.01.2012

ПисанеЗаглавие: Re: Пищови и начини за преписване    Съб Юни 23 2012, 18:22

Здравейте!
Давам срок от 2 дни за писане в темата. В противен случай тя ще бъде заключена и пратена в архива.

Поздрави
Кронос!

_________________

Усмихни се на някой непознат.


Това може да се окаже единствената му радост за деня.

Върнете се в началото Go down
Jake Gyllenhaal
Администратор
Администратор
avatar

Брой мнения : 234
Дата на регистрация : 13.04.2012
Място,където живее : гр. Дупница

ПисанеЗаглавие: Re: Пищови и начини за преписване    Пон Юни 25 2012, 09:46

Хаха... тук има много да ви съветвам но казвам начин, който е съвсем лесен.

Върху пластмасова бутилка издълбавате, с игла, текста, който ви трябва. След това я поставяте пред себе си и при независимо каква светлина(стига да не е нощ :D) Ще виждате буквите, без значение колко са големи. На учителя казвате, че сте си я донесли, ако ви се припие. Действа! Особено на матурите!

_________________

By: Me
Върнете се в началото Go down
http://ladypopular.bulgarianforum.net
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Пищови и начини за преписване    

Върнете се в началото Go down
 
Пищови и начини за преписване
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
 :: Забавления :: Спам раздел-
Идете на: